ACIPENSER GUELDENSTAEDI

Dieren index » Zoutwater dieren

Russische steur kan bereiken lengte van 4 meter en een lichaamsgewicht van maximaal 160 kg, echter zulke grote dieren zijn zeer zeldzaam geworden tegenwoordig.
In de zee
, Russische steuren leven voornamelijk in de buurt van de kust over zand en modder.
Ze zijn meestal solitair, maar zwerm als winterslaap of tijdens de paaitijd migraties.
Af en toe vormen ze scholen.
De meeste mannen beginnen te worden seuxually volwassen op een leeftijd van 11 tot 13 ​​jaar, terwijl de vergelijkbare leeftijd voor de vrouwen is 12 tot 16 jaar.
Ze migeren stroomopwaarts om te paaien, dat plaatsvindt van mei tot juni.
De Russische steur eet
weekdieren, schaaldieren en kleine vissen, zoals ansjovis, sprot, of grondels.

Deze vis staat op de cites lijst dus wij zullen deze dieren dan ook niet te koop aanbieden.